Smart home/Case inteligente
Smart home
- iluminatul (pornit/oprit, reglarea intensității, controlul culorilor RGBW)
- temperatura, umiditatea (aer condiționat, centrală termică, sistem HVAC),
- jaluzele, rulouri, electrovalve, uși garaj, porți acces, etc.
- sisteme multimedia audio video, multiroom
- senzori de inundație, fum, prezență, lumină, vânt, temperatură, ploaie
- camere video
- sisteme de irigație
- yale inteligente
Siguranță
Confort
Economie de energie
Control
Smart home
Toate acestea pot fi accesate atât local, prin intermediul unor echipamente cu funcții simple sau mixte (de exemplu întrerupător și termostat în același dispozitiv, tableta KNX), asistenți vocali (Google, Alexa), cât și de la distanță de pe telefon sau tabletă. Dacă te-am făcut curios, accesează pagina de Exemple de echipamente
Protocolul folosit de noi este KNX, cu o prezență în piață mondială de 30 de ani, unul dintre cele mai stabile în prezent.
Echipamentele KNX funcționează descentralizat, nu depind de un server, fiecare fiind programat individual. Mediul de comunicație principal este pe cablu, acest lucru având un avantaj clar în fața altor sisteme de tip smart care folosesc diferite medii de transmisie fără fir și care depind de servere sau abonamente lunare pentru a putea fi folosite. Evident, dacă situația o impune, există și variante de echipamente fără fir care se pot integra în sistemul KNX.
Un alt avantaj principal al sistemului KNX este acela că la acest standard au aderat peste 500 de companii, ceea ce pentru beneficiar înseamnă o gamă foarte variată de produse din care poate alege (peste 8000).
- economie de energie electrică și termică (prin monitorizarea consumului de energie electrică, al temperaturii și reglajele corespunzătoare)
- stabilitate și fiabilitate (conferite de mediul de transmisie pe cablu și de funcționarea independentă a echipamentelor)
- flexibilitate (se pot aduce modificări oricând, fără intervenții în instalația din perete)
- posibilități nelimitate de control care să se plieze pe fiecare client în parte
- confort (dat de opțiuni multiple, de la reglajul de lumini și temperatură, la controlul vocal sau din telefon, până la crearea de scene/rutine activate prin apăsarea unui buton sau rostirea unui cuvânt)
- ușurință în exploatare
- posibilitatea de a crea scene prestabilite, simulare prezență
În concluzie, casa inteligentă reprezintă următorul pas în instalațiile electrice, extinzându-se cu o rapiditate crescută, tot mai multe persoane apelând la această soluție. Pentru a-ți face o idee despre echipamente, accesează pagina Portofoliu.