Smart home/Case inteligente

Smart home

Casa inteligentă/smart home reprezintă o simbioză perfectă între instalații electrice și IT, fiind formată dintr-un ansamblu de echipamente cu funcții multiple, interconectate printr-o magistrală, care pot controla diferite elemente în momentul acționării lor sau urmare a unor rutine.
Sistemul smart home reprezintă o evoluție a instalațiilor electrice clasice, adaptate la nevoile timpurilor moderne, în care fiecare dintre noi caută siguranță, confort sau reducerea cheltuielilor. Practic, elementele instalației electrice sunt automatizate pentru a putea oferi utilizatorului avantajele enumerate.
Astfel, pot fi controlate/integrate/gestionate următoarele:

Siguranță

Confort

Economie de energie

Control

Smart home

Toate acestea pot fi accesate atât local, prin intermediul unor echipamente cu funcții simple sau mixte (de exemplu întrerupător și termostat în același dispozitiv, tableta KNX), asistenți vocali (Google, Alexa), cât și de la distanță de pe telefon sau tabletă. Dacă te-am făcut curios, accesează pagina de Exemple de echipamente

Protocolul folosit de noi este KNX, cu o prezență în piață mondială de 30 de ani, unul dintre cele mai stabile în prezent.
Echipamentele KNX funcționează descentralizat, nu depind de un server, fiecare fiind programat individual. Mediul de comunicație principal este pe cablu, acest lucru având un avantaj clar în fața altor sisteme de tip smart care folosesc diferite medii de transmisie fără fir și care depind de servere sau abonamente lunare pentru a putea fi folosite. Evident, dacă situația o impune, există și variante de echipamente fără fir care se pot integra în sistemul KNX.

Un alt avantaj principal al sistemului KNX este acela că la acest standard au aderat peste 500 de companii, ceea ce pentru beneficiar înseamnă o gamă foarte variată de produse din care poate alege (peste 8000).

Beneficiile unei case inteligente KNX sunt multiple:

În concluzie, casa inteligentă reprezintă următorul pas în instalațiile electrice, extinzându-se cu o rapiditate crescută, tot mai multe persoane apelând la această soluție. Pentru a-ți face o idee despre echipamente, accesează pagina Portofoliu.

CONSTRUIEȘTE-ȚI CASA TA INTELIGENTĂ

Îți oferim cele mai potrivite soluții tehnice.

Contacteaza-ne acum si lasa-ne sa alegem cea mai buna oferta pentru tine!